Say hail to the king baby....

6.0
Evil dead triologien, står som en af de mest vanvittige film triologier nogen sinde. Bruce Campbell er uovertruffen som den egocentrerede Ash. 1 er præget af virkelig lavbudget, 2 er der et lidt større budget og 3´er(Army of darkness) er ren hollywood produktion. Historien er nonsens, men Campbell er fremragende og det er mig uforståligt at han ikke spiller med i andet en B-film. Denne triologi indeholder flere cool one liners end Clint Eastwood har sagt i sin karriære som skuespiller.
At kalde evil dead for gyser film er at stramme den, evil dead filmene er komedier der benytter gyser/splatter genren som platform. Ash (Campbell) er personen som skal redde menneskligheden mod ufattelig ondskab fra de dødes verden.... vi kan kun sige uden at røbe noget, at verden er ilde stedt, for Ash er ikke en super helt i den gængse forstand. Handlingen i Evil dead filmene foregår i vores tid, i en mørk skov, mens Army of darkness hovedsalig foregår i middelalderen. Forvirret, ja... de skal ses, ikke genfortælles.

Ash: "First you wanna kill me, now you wanna kiss me........ blow"

Evil women:"You found me buitifull once"
Ash:"Honey, you shure got ugly"

Bruce Campbell er på vej med en film hvor han spiller Elvis, der jagter en mumie på det plejehjem hvor han bor. Filmen hedder Bubba Ho-Tep, og har fået forrygende anmeldelser i staterne, men ser desværre ud til at få svært ved at komme til DK.
Evil Dead