Måske set før, men ikke bedre!

5.0
Basic fortæller på skræmmende vis en historie om en sergent Nathan West (Samuel L. Jackson), der tager seks elitesoldater med på en øvelse i junglen - og kun to vender levende tilbage. Ingen af de overlevende har i sinde at fortælle, hvad der skete under øvelsen, som gør det yderst umuligt for Connie og Travolta at opklare sagen. Men endnu engang er intet som det ser ud.

Filmen son nævnt i de tidligere indlæg er ikke så godt modtaget, og her i landet var det næsten helt galt, at den slet ikke havde æren af at komme i biffen. Med ret dårlige anmeldelser, så regner de fleste, at filmen skuffer automatisk. Men som sagt, så er intet som det ser ud.

Filmen og handlingen er selvfølgelig set før, men efter min mening ikke bedre. Som også nævnt tidligere, så minder filmen om "General's daugther", men Basic overgår den langt efter min opfattelse. Basic er en spændende og ret uforudsigelig film, som holder publikum på kanten hele tiden, og produktionen er udmærket fra mester-action-instruktøren John, som står blandt andet bag Die hard 1+3.

Det der gik galt for filmen kunne være, at mange vil mene, at instruktøren mister overblikket over filmen, derfor kan det virke rodet, især den del af filmen, hvor de overlevende skal blive forhørt, og man får mange synspunkter at vide om drabet på West og nogle soldater, alt efter hvem der fortæller. Og puslespillet bliver svært, og så kan man miste grebet eller interessen til filmen - det er synd, fordi den er slet ikke rodet som mange tror, man skal give den en chance og tænke lidt over det man ser.

Ellers er filmen overraskende god, en af de absolut bedre direct-vhs/dvd film. Filmen får en lille 5 stjerne af mig. Frid har rost filmen, og jeg er desværre enig med ham for engangs skyld.

Makkerparret Travolta og Jackson er tilbage.
Basic