Kan Kun Anbefales!!!

5.0
Far (Brygmann) og søn (Cedergren) hyres til at stjæle et maleri fra et museum. De får stjålet et forkert, og det viser sig at være et langt mere værdifuldt. Nemlig Danmarks eneste Rembrandt, og så er fanden ellers løs.

Bygget på eller nærmere inspireret af en sand historie, kommer her endnu en herlig og vellykket dansk film om skæve eksistenser.

Historien blander fint drama og komedie på en folkekær måde, i en produktion som måske ikke kan kaldes et skelsættende mesterværk, det er den lang fra, men som inden for sine egne rammer som vel må kaldes moderne folkekomedie, fungerer tæt på det optimale.

Den morsomme og til tider også spændende historie fortælles med et fint flow og et stort glimt i øjet, så den aldrig føles stillestående eller kedelig, mens mere eller mindre alle skuespillerne spiller deres roller idealt. Men især skal Brygmann og Cedergren (som vel mest kendes for den fremragende Tv-serie “Edderkoppen”) fremhæves for at fylde lærredet godt ud, i to roller man tager til sig og kommer til at holde af, selv om også andre aktører ville have fortjent at blive nævnt.

Man kan måske give mig skylden for at se og bedømme filmen med farvede danske briller, og hvad så. Jeg indrømmer jeg elsker danske film, eller har i hver fald gjort det de sidste mange år, hvor jeg føler at kvaliteten er højnet utroligt meget, især set i forhold til det meget lort der kom i 70’erne og endnu værre i 80’erne. Så på den baggrund har jeg ikke problemer med at fremhæve danske film på bekostning af, især de amerikanske masseproduktioner, selv om jeg da også indimellem ser en fuser af dansk oprindelse, og at der indrømmet kommer mange fremragende amerikanske film.
Rembrandt