Rammer Målgruppen

3.0
Studenten Christians (Leth) søster begår selvmord, uden at han ved hvorfor. Kort tid efter er han sammen med nogle venner på en hyttetur til Sverige, og her begynder der at ske mystiske ting, som har forbindelse til søsteren.

Dansk ungdomsgyser som rammer sin målgruppe noget nær perfekt. Jeg er i hvert fald ret sikker på, at havde jeg været en 15 årige teenager, så ville jeg som mange andre unge jeg kender have elsket “Midsommer”, som selv for os lidt ældre ikke er noget dårligt bekendtskab.

Historien er måske ikke videre original, men den forstår alligevel at være blot en smule overraskende og jeg indrømmer, at den har sine steder hvor den er rigtig uhyggelig, selv om der er lidt langt mellem gysene, dertil er den alligevel for meget ungdomsfilm.

De mange unge skuespillere gør et okay stykke arbejde, og kan næsten overbevise os om at deres roller er ægte, selv om der er steder det halter lidt.

Ellers er det en jævnt instrueret film, hvor den tekniske side lige akkurat formår at bære plottet hjem og ikke ødelægger noget. Historien har sine forklaringsproblemer og ikke alt er lige logisk, heller ikke personernes opførsel. Men dårlig er den ikke, og så er den smukke Laura Christensen værd at tjekke ud for lystige ungersvende, selv om svenske Novotny, som er en klart bedre skuespiller og danske Ølgaard som mange unge sikkert kender for musikudsendelsen Boogie, heller ikke er kedelige.

Det siges i øvrigt at amerikanerne vil genindspille den, vi får at se.
Midsommer