Klassisk Coen

6.0
Arizona Junior er et lille mesterværk af Coen-brødrene, der nu heldigvis kan genses i en engelsk reg. 2 DVD-udgave (hvor den hedder "Raising Arizona")

Nicolas Cage er den kiksede sydstats 2. rangs døgnkiosk-røver, der efter gentagne fængselsophold scorer fængselsfotografen i Holly Hunters skikkelæse.
Deres love-story i white-trash-idyllen af et mobilehome i ørkenen har dog den knast, at hun ikke kan få børn - og parret beslutter derfor at stjæle bare en enkelt af den lokale møbel-magnats nyfødte femlinger.
Fortiden spolerer dog den nye idyl, da et par af hans fængsels-buddies efter deres flugt søger tilflugt i det lille hjem - og dermed bringer forfølgerne på sporet af baby-røverne.

En uhøjtidelige, skæv komedie, lidt studentikos i sin leg med ping-pong mellem filmens fortæller og selve filmen. Men hvad gør det, bare det er sjovt. Filmen indeholder også en af filmhistoriens særeste biljagt-scene, hvor Cage jagtes af et kobbel hunde gennem en lille landsby efter et kikset ble-røveri i en døgn-kiosk.

Lun og vellykket
Arizona Junior