utroligt

4.0
Hvad er grunden til at denne film for så dårlige anmeldelser? Ganske vist instruerer Lawrence Kasdan ikke med sin sædvanlige indsigt, men han har godt styr over historien, som han dog ikke får udnyttet optimalt udfra en bog af Stephen King. Bogen er en mix af mange ting, og ligeledes er filmen. Vi har med forskellige genre at gøre, og de fleste virker fint. Desværre er de få flashback i filmen (som minder lidt om Stand By Me) ikke særlig godt instrueret eller spillet. Men lad det ligge.

Rollelisten kan få enhver til at savle, men jeg lagde specielt mærke til Timothy Olyphant og den stærkt undervurderede Jason Lee. Et smart, lille trick i filmen er Morgan Freeman (desværre ikke særlig velspillende) som skurk og Tom Sizemore som good guy. Normaltvis er rollerne byttet om for dem. Men en ret fedt hold skuespillere.

Indledningen er godt klippet sammen, og effekterne i filmen er også ret gode. James Newton Howard fyrer noget uhyggeligt musik af, og filmen har den rette stemning.

Filmen får små 4 stjerner. Dette er måske for meget, men jeg blev så positivt overrasket, at jeg synes filmen fortjener det. Den er ikke så god, som den kunne have været, men den lægger sig nogenlunde opad bogen, som jeg nød meget at læse. Se den, på trods af anmeldelserne.
Dreamcatcher