Medievil Dead

4.0
Efterfølger til “Evil Dead 2”.

Ash (Campbell) er havnet i middelalderen, hvor han bliver troet for en særlig udvalgt, der skal skaffe “de dødes bog” tilbage til menneskene, inden “det onde” får fat i den og bruger den til at skabe sig en hær af døde.

Fra at have startet med at være en gyser i “Evil Dead”, har serien udviklet sig til ren eventyrkomedie af den sorte slags, (uden at være så sort som i film nummer 2).

Den er stadig fantasifuldt fotograferet, her over i den mere klassiske stil. Der er mange sjove indfald og barokke effekter (der måske vil mere end pengene har rakt til), men der er intet gys tilbage over det.

Men der er glimrende action og godt tempo med mange fantasirige scener som vil glæde alle der elsker rollespil og riddereventyr.

Instruktør Raimi havde i denne del ikke frie hænder til at gøre som han ville, derfor måtte han dæmpe de vilde splatterscener meget og ændre sin oprindelige slutning. Der findes en anden version af filmen, med en alternativ slutning, hvor Ash ser jordens undergang. Den er blandt andet kendt under titlen “Army Of Darkness: The Medievil Dead” og indeholder desuden 10 minutter mere af filmens klimaks.
Army of Darkness