Hvis man er fan ellers ikke

5.0
Jeg har nu aldrig være den store fan af hverken Freday the 13 th. eller Mightmare On Elmstreet filmene, men da man sætte de 2 karektere sammen blev det til en film jeg bare måtte se.

Historien eller "gyset" handler om at Freddy har mistet hans styrke, børnene har glemt ham, - ingen drømmer om han mere.
Får at nu få rusket op i tennagerne beslutter han sig for at genopleve Jason, som for tiden "hygger" sig i helvede, - han gæsteoptræder som Jasons mor og får derved sparket lidt glød og mordlyst tilbage i manden med manchetten.

De unge teenager lever ( ingen har åbentbart set Scream ! ) stadig som de altid har gjort, - de samler sig i alene i store hus hvor de dyrker dødssynderne :

- de dyrker sex, de drikker øl, bevæger sig ud på egen hånd og ryger ? ( jeg taler om almindelige cigaretter ) - den er vist lidt ny. Men alle ved at det bliver straffet på hårdeste måde. Og denne gang har de 2 problemer, 1 styks Jason og 1 styks Freddy.

Jason tager på hjemmebesøg og ikke længe efter er alle teenager og byens fædre i vildt oprør, - er Freddy tilbage ?
Det lader til at alle forældrene i byen gemmer på en stor hemmelighed. Jeg vil ikke komme indpå hvad det er her, ikke fordi det er det store chok. Men de har fundet på en snedig måde at berøve Freddy for hans kræfter.

Jason lever i Freddys verden og er derfor underlagt hans kræfter og måde, som Freddy aldrig har haft. Så da Freddy har genvundet hans kræfter, er Jason kun noget der lige skal ryddes af vejen. Er er bare en ting Freddy har glemt Jason slår man ikke bare lige sådan ihjel.

Da vores unge helte ikke er helt tabt bag en vogn, selvom de fleste beslutning de tager er noget ... skal vi kalde det dødsdømt. De finder ud af at de eneste måde de kan slippe af med Freddy på, er at lade Jason tage sig af ham i Jason verden, nærmere bestemt ved Crystel lake. Nu vil jeg ikke fortæller mere for nu skal filmen nydes ikke læses.

Hvad kan man forvente sig :

- bare bryster.

- dumme liderlige teenager som laver dødssynderne.

- blod.... hold da kræft hvor er den blodig, mere end de andre er tilsamme, det sprøjter til alle sider.

- en forklaring på hvordan Freddy opstod, hans baggrund.

- oplæg til en 2ér.


Er den værd at se ? ja det syntes jeg helt klart, den holder god fart og med 2 lystmordere få de taget fra sig, som Al Bundy med en gang gratis mad. Den er dog ikke særlig uhyggelig eller også har jeg bare set for mange film af denne type.
Selve skuespillerpræstationerne er nok ikke noget der kommer til at give nogen i filmen en genvej til en karriere, bedst er helt sikkert Robert Englund som også har den fedeste rolle i film da Jason aldrig taler.
Dog står Kelly Rowland har Destinys Child klart i min hukommelse da hun har flere fede scener end heltinden Monica Keena som har haft en rolle i tv-serien Dawsons Creek.


Det er et helt klart must see for alle der har set Freday the 13 th. og Nightmare On Elmstreet film op gemmen firserne.

Jeg vil give den 5 stjerne ud af 6 og en plads i min dvd samling.

Jeg bedømmer filmen ud af andre af samme type og ikke sammenlignet alle film, vil jeg lige gøre opmærksom på.

God fornøjelse.

Jesper Sørensen for Sorez.dk
Freddy vs. Jason