Ikke min kop te...

3.0
Gangster-genren har aldrig rigtig sagt mig noget. Dybest set altid det samme: Instrueret af Scorsese, medvirkende enten De Niro, Pesci, Pacino, Brando, Caan, eller allesammen, varer ALTID omkirng 2:30-3 timer. Denne film er ingen undtagelse...


Pacino spiller rollen som den lettere psykopatiske Tony Montana, der vil til tops i verden, uanset konsekvenserne. Han kommer til at møde de rette kontakter via en ven, og får pga. sin attitude hurtigt arbejdet sig vej op igennem til de store hajer. Dope er det, det handler om, han begynder at forhandle med en fyr fra Bolivia, og tjener på den måde kassen.


Filmen dertil er god og meget underholdende, men så holder det også der. Filmens største svaghed, er at man aldrig ved hvor langt fremme man er i tiden. Den springer fra hvor Tony står i Bolivia, til han overdynger sin bank med penge. Godt nok kræver det ikke de store hjernevridelser, for at finde ud af hvordan de gør, men på den anden side er det ligesom om at det mangler.


En anden ting jeg ikke forstår er, hvorfor at politiet ikke skrider ind. Hvis man har set filmen "blow" med Johnny Depp (som iøvrigt er baseret på en sand historie), så vil man vide, at det med at få narkohandlere ned med nakken, i virkeligheden ikke er så svært. Godt nok er Pacinos rolle meget mere modbydelig end Deeps, og på den måde sværere at komme ind på livet af, men synes det virker lidt urealistisk at de f. eks. ikke laver en razzia.


En anden ting man ikke får svar på, er Montanas pludselige arrigskab overfor fyre der rager på hans søster. Er det det Manny fortæller hende i bilen med, at hun er det eneste "rene" i hans liv? For så synes jeg at det virker lidt langt ude, undskyld mange gange...


Faktisk som om at hele historien er for let: En mand med store ambitioner kommer til USA, han slår sin boss ihjel for at få hans felt, han gifter sig, han får storhedsvanvid, han bliver skudt. Originalt? Ikke efter min mening. Det eneste der holder filmen oppe, er det glimrende manuskript af Oliver Stone.


Min mening, tag den eller lad vær...
Scarface