tiltro til herlighed

4.0
Glat og ustyrlig sexet ”krimi”, med godt humør og ligner meget Ocean’s Eleven, uden at nå op på dens niveau. Instruktøren James Foley har før bl.a. lavet den seværdige stjerne-film Sælger Til Salg og den elendige Fear, og hans film svinger en del i kvalitet. Denne film er uden tvivl en af hans bedste og han har tilmed fået samlet et cast, der alene gør filmen seværdig.

Den sympatiske Edward Burns (instruere selv film) vælger sine roller med omhu, og han gør det også rigtig godt her, hans drengede charme er uimodståelig. Rachel Weizs er dejlig, Paul Gaimitti er som altid seværdig og en herlig skuespiller, men alle (inklusive Donal Logue, Luiz Guzman, Leland Orser, og endda den garvede Andy Garcia) overstråles af Dustin Hoffman, der er en ren nydelse at se i en skurkerolle. Han gør The King til en helt igennem uforudsigelig skurk, der snakker og charmere helt grænseløst. Ikke det mest oplagte valg, men det bedste. Han giver filmen den ekstra stjerne.

Filmen er ret lækker og legende visuelt set, ligesom historien har en masse sjove plottwist (som alle er set før, men ikke ofte bedre). Musikken er stedvis rigtig god, mens klipningen er helt forrygende. Uden instruktørens visuelle legehumør ville filmen nok have været mere banal, mens man her bare hopper på vognen (hvis man kan lide film fyldt med kameraeffekter taget fra musikvideoer) og nyder showet.
Confidence