Rundes ikke af, men stadig god

5.0
Ja..... puha. Der er mange delte meninger, opfattelser, osv. med relationer til trosretninger og meget andet. Men, hvad havde brødrene Wachowski tænkt sig med denne trilogi? Hvad er budskaberne? Drejer det endelige budskab sig om noget co-eksistialt?

Uden at vide hvad jeg skulle ind og se, fordi jeg ikke havde set trailerne, gik jeg i 1999 ind og så Matrix, og den var et frisk pust i en kedelig stribe af Hollywood film. Blændende og ganske enkelt nyskabende og den slog benene væk under mig.
Denne gang bevidst, ungik jeg trailers til 2'eren og 3'eren, for at have et rimelig upåvirket sind med mig i biografen.

Reloaded synes mange er ringe pga. den ikke er enkeltstående, som 1'eren var.
Reloaded synes jeg var rigtig fed, fordi den gennemhuller hvad man tror og lægger op til, at der er endnu et lag i løget(matrix universet er inderste kerne og virkeligheden er næste lag).
Bilscenen, som mange rakker ned, synes jeg tilgengæld er vældig fed, men måske kunne der godt bruges lidt mere tid på plottet istedet.

Så så jeg Revolution igår. Fantastisk flot film. Lækre specialeffekt.
Starter rimelig ok og holder Matrix stilen nogenlunde.
Men, ak ak, filmen drejer i en totalt underlig retning.
For mig virker det totalt ved siden af at hele balladen, der er lagt op til, i sidste ende blot drejer sig om at menneske og maskine skal arbejde sammen for at udrydde en fælles fjende!
Neo's store skæbne er at nedkæmpe Agent Smith?
Og hvorfor skulle en maskine, der har kørt rovdrift i stor stil, ære en fredsaftale med menneskeheden? I det ligger der jo potientielt et kæmpe budskab om at ligemeget hvad, så kan man finde fred blandt to stridende parter, hvilket er dejligt nok, men jeg synes det er mærkeligt placeret.

En anden ting der ikke hænger sammen, er Neo'
s evner til at påvirke maskinerne. Besidder han psykokinetiske kræfter eller hvad drejer det sig om? Der er ingen tvivl om at jeg synes emnet om at påvirke ting med hjernens kraft er spændende, men denne type kræfter hører sig ikke rigtig til her(hvis det er det meningen er).

Det kunne have været langt mere blæret, hvis der havde været endnu et lag, hvor den ville finde den rigtige virkelighed, og for mig endda mere logisk ud fra hvad man så i 2'eren, da Neo rækker ud og påvirker maskinerne med tankens kraft. Som sagt, det kunne have været fedt, men ikke nødvendigvis den afslutning.

Igen, hvad er brødrene Wachoski's budskab med denne film? Jeg er ikke sikker på jeg ser det, fordi jeg efter 3'eren mangler så mange svar.

Jo, der var da forventninger, men det var forventninger om dybden af filmen. Den lever simpelthen ikke op til dybden i 1'eren og 2'eren.
Hvordan skulle den så have været afsluttet? Det kan jeg ikke svare på fordi der er rimelig mange muligheder, men bare ikke sådan som det blev.

Tilbage har jeg heldigvis flotte scenerier, specialeffects og de to forgængere.

Men jeg havde sgu håbet på at de sluttede det fede filosofiske rigtig godt af - det gjorde de bare ikke med at smække med døren, for virkelig at lukke filmen af, men istedet lod de den stå stadigt ret åben.

Kom så med den 4'er! :)
The Matrix Revolutions