Chok nederlag! Verden rystet!

2.0
Tiden er kommet. Maskinerne nærmer sig med fuld fart på, og menneskeligheden skal reddes af den udvalgte Neo. Neo's skæbne er at bekæmpe hans ærkefjende, Agent Smith.

Tredje og forhåbentlig den sidste del af Matrix-film. Revolutions har haft hård modgang fra danske og især udenlandske medier. Filmen måtte nøjes med bundkaraktere flere steder, mens andre steder ligger den dog lidt højere oppe i bedømmelsen, men slet slet ikke godt nok set ud fra brødrenes synspunkt - de måtte desværre finde sig i, at deres film nærmest blev dolket og bagefter skudt lige i hovedet af adskillige anmeldere.

Den første Matrix (tilbage fra 1999) er original og nyskabende version, som satte mange standarder på det visuell område, men skam også på de indholdsmæssige kvaliteter. Derfor regnes den første Matrix-film som en selvstændig udgave, bl.a. for at ingen havde regnet med succes til at eventuelt en efterfølger eller to. Succes blev den, og en værdig efterfølger blev født par år efter, nemlig Reloaded. En efterfølger som måske ikke levede op til mange fans, men den blev kæmpe succes indtjeningsmæssigt, men alligevel var det ikke nok - som om noget manglede? Måske den forvirrende filosofisk-snak der overraskende folk, men jeg fik trods alt meget ud af Reloaded og kunne få hele puslespillet til at hænge sammen. Jeg gav begge film fortjent 6 stjerner.

Matrix Revolutions er optaget på samme tid med reloaded, men Matrix 3 bevæger sig fra originaliteten til en helt ordinær actionfilm, og den øgede omsætning/magt som de to brødre har fået, mister de straks overblikket over deres film og nøjes med det minimale. 3'eren ender desværre i den kedelige situation, at filmen bliver til en ordinær film med små banaliteter, hvor man ikke helt er klar over, hvordan man skal afslutte denne matrix-univers.

Efter at have set den sidste del af trilogien, mangler jeg svar og blev slet ikke klogere på historien, som ellers gav mening i de to foregående film. Historien pakkes og dermed skjules i filmens effekter, hvor Lerry og Andy ikke bestiller andet end at "lege" med Neo og Smith - og ærligt talt, så er jeg træt at flyvende Neo og Smith. Neo's evne til at påvirke maskinerne giver slet ikke mening, og især den alliance han skaber med maskiner til sidst, men alligevel bekæmper dem? Vi får ikke noget nyt at vide, hverken af historien og såmænd heller ikke den tekniskestil, som jeg blev mest skuffet over. Filmens budkab svigter, hvor man får en sløst og ligegyldig afslutning, at alt det man har lært og lagt i de to foregående film, forsvinder i den tredje, og endnu værre giver den endnu dårligere ry til nr 2 i rækken, da de to film hører sammen kan man sige. Alt det man havde håbet på, findes slet ikke.

Som en selvstændig actionfilm fungerer den heller ikke optimalt. Med dens pris og omtale, så kan jeg finde mange andre film der er langt billigere, men også bedre. Så her må vi konstatrere, at det ikke er størrelsen men gørelsen. Det tekniske område svigter også, da det hele bliver en genbrug af værst skuffe, og de brødre skulle have overvejet, at stoppe efter Reloaded og mens legen var god. Langt de fleste effekter er set, og kampen mod maskinerne er forvirrende og plat, at selv de små børn vil sige: "Jeg tror jeg lejer den når den udkommer på markedet, men det må blive til min computer", fordi det er et helvedes godt spil......." På film virker det hele så ligegyldigt og uforståeligt i Revolutions, at man får lyst til at skære og sprætte den film op i så mange stykker, at Peter Lundin til sidst vil sige: "Nu stopper du sgu".

Konklusioen på det hele er, at det var mit livs største skuffelse. Jeg sad helt fortabt i biffen med en så stor skuffelse, så er jeg stadig i chok i dag. En sørgelig følelse må man sige, da jeg selv er kæmpe fan af Matrix-film, og fatter ikke, hvordan de mænd bag Matrix 3 kan nøjes med det? Denne del burde ikke kunne tilfredsstille en ægte fan, det kan simpelthen ikke lade sig gøre.

Slutningen ligger ifølge mig op til en 4 del, men hvis det er tilfældet, kan det mon rettes og godkendes efter en pinlig forestilling i Revolutions? En 3'er der skulle omhandle og beskrive døden, beskriver kun filmens død.

Jeg vil altid huske den første film, som klart hører til noget af det bedste jeg har set til dato. Med så mange kvaliteter, er det svært at glemme et mesterværk som etteren er. Længe leve Matrix, godt klaret reloaded, R.I.P Revolutions.
The Matrix Revolutions