Thir13en Ghosts On A Ship

3.0
Bjærgningshold kommer på sporet af gammelt passagerskib, der har været forsvundet siden 1962. Men under deres forsøg på at bjærge det, må de sande at noget ikke er helt normalt.

Film der foregår på store forladte skibe, har ofte en indbygget stemning fra starten, om ikke andet af vaskeægte B-film på grænsen til trash, og “Ghost Ship” er lige netop sådan en, altså en B-film. Men retfærdigvis må det siges at den hører til i den bedre ende af sådanne små uoriginale gyserfilm.

Historien er i starten egentlig ret spændende og uhyggelig, og fænger med sin mystik om hvad der er sket og hvad der foregår. Desværre kan den ikke holde hele vejen, så den ender ikke som noget særligt overraskende, men egentlig ret så uopfindsomt og banalt, uden at være helt ødelæggende for filmen dog.

I stil kan den minde om gyserfilmen “Thir13en Ghost”, bare bedre, og det er da også både samme instruktør og selskab, nemlig Dark Castle, som er dannet af folk som Robert Zemeckis og Joel Silver, der står bag. De har dannet dette selskab for netop at lave små og overlæsset effektfyldte gysere, og dem har jeg nok en forkærlighed for, selv om de aldrig er mesterværker, men det er heller ikke meningen eller tænkt sådan.

Af den grund vil jeg hellere ikke anbefale at man smider en masse penge ud til at se sådanne film i biografen. Men til en aften foran Tv, hvor man har set de vigtige film i biografen hvor film jo ellers skal ses, kan jeg kun anbefale en som den her (jeg kunne også nævne et par stykker andre som “Bordello Of Blood” og “Demon Knight). Den er okay underholdende, hvis man kan og gider leve sig ind i en film om transcendentale fænomener i en ofte håndfast form, og hvor der er en masse klicheer for hvad der skal forestille at være uhyggeligt.

Men det er ikke en film man skal se for godt skuespil, spændende personer eller en vedkommende historie som byder på noget ud over det normale, men det burde man kunne regne ud ved at se på coveret og læse om handlingen.

Filmen er i øvrigt, som også “Thir13en Ghost” var det, en genindspilning af en gammel sag af samme navn fra 1952.
Ghost Ship