- Visuel delikatesse -

4.0
Særdeles interessant thriller, hvor Lopez ses i rollen som psykoterapeut, der, ved hjælp af en ”virtual reality”-lignende teknologi, behandler sine patienter ved at ”komme ind” i deres sind og rent faktisk se, hvordan de oplever tingene. Hendes evner sættes på prøve, da politiet beder hende bruge denne teknologi på en pågrebet seriemorder for at finde ud af, hvor han holder sit seneste offer fanget.

I ”The Cell” er der først og fremmest arbejdet med billedsiden, som er uovertruffen. Man fornemmer intensiteten og et øje for detaljer, når den nærmest psykedeliske scenografi springer frem på skærmen, i scenerne hvor morderens mildt sagt makabre sind billedliggøres. Det medvirker til, at seeren rives med på et flot niveau. Det er fængende flot - og samtidig umanerlig hårrejsende!

Lopez spiller, som man kan forvente, mens D’Onofrio, der spiller den gådefulde serie-morder, gør det helt eminent. Han er efterhånden garant for en god skuespilpræstation. Endvidere ses Vince Vaugn som kriminalbetjent i en mat rolle, der bevirker en forholdsvis anonym indsats fra hans side.

Selvom ”The Cell” ikke just er nervepirrende og åndeløs spænding, så tager den alligevel pusten fra dig i dens selvstændige og fine måde at balancere mellem den traditionelle thriller-stil og det surreelle i form af de dystre skildringer af det psykopatiske sind, som jo i sidste ende styrer slagets gang. Det er vellykket og til tider næsten mere end det.

Fortjener absolut mine anbefalinger.
The Cell