Matrix-Revolutions ... bedst

6.0
Til alle dem der har set Matrix - Revolutions og har negativt at sige om den;

- I har ikke forstået en døjt af det hele!

Effekter og filmskabelse
Det er ikke muligt, med den teknologi filmindustrien har idag, at skabe en mere kompliceret og flottere sammensmeltning af computeranimation, scene effekter, filmeffekter/manipulation etc. Sidste film i Matrix historien, byder på ikke mindre end en perfekt komponeret symfoni af alle de tekniske og menneskelige ressourcer en instruktør idag har til rådighed.

Revolutions var efter min mening ikke ment som en ny Matrix film, men det afsluttende kapitel i én enkelt film, der blot ville være meget lang hvis man så den som én. Tre'eren var altså ikke ment som en nyskabende, milepælssættende filmoplevelse, men skulle være en perfekt afslutning på historien.

Effektmæssigt bør den altså ligge op af de to andre, og jeg mener faktisk den overgår dem.

Historien
Historien i Rev. er fuldstændig i overensstemmelse med ånden i Matrix filosofien. Svarene på de spørgsmål der uundgåeligt og sikkert har ramt os alle under oplevelsen, bliver alle besvaret på samme indirekte måde som i de to andre. ALLE svar er efter mening givet i tre'eren, men det er rigtigt - de bliver ikke leveret på et sølvfad. RESPEKT for det - det ville da være kedeligt, hvis tre'eren pludselig blev som alle andre film.

Enden på historien er noget nær den eneste slutning Matrix kunne slutte af med. Alt andet ville have virket plat, malplaceret og trukket kvaliteten gevaldigt ned.

I kampen om Zion, var jeg ubehjælpeligt naglet fast til biografsædet. Først da den godt og vel 10 minutter lange kamp stilner af, opdager jeg at jeg rent faktisk var spændt i alle mine muskler, havde seriøs hjertebanken og svedte tran. Jeg syntes budskabet om Zion'esernes kamp (følelsesmæssigt og krigsteknisk) kommer tydeligt frem og rammer præcist og sikkert.

Jeg kunne blive ved ... Men jeg vælger at stoppe her med ordne:

* Matrix - Revolutions, er for mig den flotteste, mest fantasiske og mest gennemførte film jeg nogensinde har set.

Min anbefaling er klar:

Se den med det hjerte og den ånd i tankerne, som filmen blev skabt til. Se den IKKE for at blive fodret med endnu flere nyskabende effekter, emn fordi du ønsker at se enden på historien og fordi du ønsker at Zion og dermed menneskeheden skal overleve.
The Matrix Revolutions