Find Nemo hurtigst muligt!

5.0
Det er ikke noget at sige til, at Finding Nemo er den største succes nogensinde blandt tegnefilm/animerede film.

Efter de lidt flade pointer og lidt over-sjove jokes i Monsters, Inc. er Pixar her igen i topform.

Forskellen består i at filmen har en vedkommende pointe alle kan relatere til, samtidig med at den ikke tager sig selv alt for alvorligt og undgår at der går rørstrømst Hollywood i den.

Man kunne at de computer-animerede effekter er utrolige, men vi har hørt det før, og jeg er træt af at sige det... selv om det er rigtigt nok, og der igen bliver flyttet på grænserne for hvad man kan gøre overbevisende på film. Man er ikke et sekund i tvivl om at man er på havets bund med alle de mange forvrængninger hele vejen igennem, og det er en imponerende bedrift.

De mindste bør dog holdes i hånden, især i starten hvor Nemos mor brutalt kommer af dage. Det er ikke blodigt eller voldeligt, men det er stadigt meget brutalt og voldsomt fremstillet, og så medrivende beskrevet, at det er svært ikke at lade sig påvirke. Der er faktisk en del steder i filmen, hvor voldsomme effekter pludselig hopper ind i fjæset på en helt uden advarsel, og det kan godt virke skræmmende. Selv børn har dog brug for at gyse nu og da, og det er faktisk ret fredeligt alt sammen, selv om det ikke virker sådan.

Filmen er fyldt til randen med skæv humor og vandede vittigheder (!), der er mere eller mindre godt pakket ind for det voksne publikum. Ja, der er også masser at se på for de voksne her.

Finding Nemo er fremragende, helt lige så sjov og original som Shrek. Når den ikke får den sjette stjerne, er det kun fordi man kun går fra biografen med et stort grin på læben.... Den bliver dog siddende i meget lang tid.

Note: Finding Nemo er en af den slags film, hvor man skal følge godt med for at få alle de sjove indfald og gode grin. Det betyder blandt andet at man skal blive siddende i biografen til filmen er helt færdig, *alle* sluttekster har rullet over lærredet, og der bliver bliver slukket for projektøren. Straffen for ikke at vente helt til man nærmest bliver smidt ud er, at man går glip af sjove dele af filmen!
Find Nemo (org. version)