Joh men....

6.0
Der eksistere maskiner i den verden hvor Zion er, skriver du... Ja det er rigtigt... det er også det eneste sted,hvor maskinerne eksistere... der er ikke maskiner i the matrix... the matrix er et computerorgram skabt af maskinerne i den virkelige verden...

Har du set animatrix Claudius? Verden var engang sådan som den er i dag (altså som den er for os her uden for filmens univers). Vi skaber AI og det skaber med tiden maskinerne der med tiden gør oprør. Maskinerne bygger 01 (mashine city) og går i krig mod os mennesker. Vi dækker himlen med røg/os (eller hvad det nu er) for at frarøve maskinerne deres eneste (troede vi) energikilde (nemlig solen). Dette tvinger maskinerne til at se sig om efter en alternativ energikilde, og de finder frem til os. De finder ud af at de skal designe en verden hvori vi mennesker kan vokse op og producere den dyrebare energi (det er the matrix), mens vi ligger uvidende i vores pupper (i den virkelige verden). Sådan ser virkeligheden ud... der er ikke flere virkeligheder eller andre computerskabte matrix'er eller noget andet...
Det er også maskinerne der bygger Zion for at samle disse "frie" mennesker (dem der ikke acceptere te matrix) på det samme sted, så de bedre har styr på dem.

Du skriver: "Bemærk også at arkitekten og maskinerne uden problemer accepterer både freden samt alle der ønsker det vil blive løsladt fra The Matrix.". Her vil jeg gerne give dig ret. Det en ting jeg ikke helt forstår... hvorfor i al verden skulle arkitekten nogensinde overholde den våbenhvile? Og det vil han jo åbenbart. Oraklet spørger ham til sidst: har du tænkt dig at overholde våbenhvilen, hvortil han svarer: "please, what do you think I am... human?" Altså underforstået mennesker holder aldrig hvad de lover, men det gør han... På den anden side er det kun 0,1% af menneskerne der ikke acceptere matrix-programmet og bliver befriet. DEtte er jo ikke meget, så der er ikke noget problem for maskinerne mht. at opretholde en energiforsyning... og som arkitekten siger i reloaded: "der er visse ofre vi er villige til at acceptere" (eller noget i den retning!!!).

Grunden til at Neo ikke kan bruge sine kræfter på togstationen er, at togstationen virker som et sikkerhedscheckpoint i the matrix (altså som hvis vi har sat et virus i karantæne i et anitvirusprogram).
The Matrix Revolutions