Et mesterværk!

6.0
Sad lige og læste anmeldelsen som Scope " Marie Ejlersen", har givet. Hun gav den 3 stjerner ud af 5.
Heat er jo en film man ikke kan komme uden om. Det er aktion i mesterlig stil!
Marie Ejlersen skriver at hun synes Michael Mann dvæler for meget ved scenerne. At den kunne gøres kortere! Det bed jeg mærke i, for der er jeg af en helt anden mening.

Jeg synes at filmens længde gør at man kommer godt ind i filmen. Ikke mindst karaktererne og deres jævnbyrdedes liv.

Vi følger Vincent Hanna (Al Pacino)og Neil McCauley (Robert De Niro) i deres kamp for at opnå lykken. Vincent er Politimand og Neil er røver. Det er meget klassisk, men i Heat kommer vi tæt på personerne bag deres facader.

"Never have anything in your life that you can't walk out on in thirty seconds flat, if you spot the heat coming around the corner"...

For mig at se er dette deres fælles leve stil. De er begge bange for tætte relationer og de prøver at indhente det liv som de har mistet. De er begge i samme båd på hver deres måde.
Hele deres liv har været en gambling med deres følelser og mål. Det er ligesom når man er på casino og lige skal spille én gang mere for at vinde det tabte tilbage.
Men det tabte kan ikke vindes tilbage. Man kan rende fra sin fortrydelse, men man kan ikke overvinde den. På et tidspunkt må man stoppe op og møde ærgelsen. Eller frygten...
De har begge i deres liv givet slip på det de elskede. De har hele deres liv prøvet at finde det igen. Nu møder de hver især deres ligemand. De ser dem selv i hinanden.
Heat