Uha det var mange ting...

6.0
Ja der er nok at tage fat på, men det er dejligt at gøre det, da en sådan diskussion kun kan fremme forståelsen som jeg har sagt tidligere...

Nåh, here we go...

For det første er der det med om den virkelige verden nu også er den virkelige verden eller bare endnu en matrix... dette er ligesom så meget andet et trosspørgsmål (i hvert fald hvis I spørger mig), og jeg tror på at den virkelige verden vitterligt er den virkelige verden. Jeg synes ikke der bliver givet nogle ledetråde den ene eller anden vej i de 3 film (ikke noget så man kan sige: dette taler helt klart for at der er/ikke er en virkelighed til).

Neo er både maskine og menneske. I reloaded siger Arkitekten "Your life is the sum of a remainder of an unbalanced equation inherent to the programming of the Matrix... Your five predecessors were by design based on a similar predication, a contingent affirmation that was meant to create a profound attachment to the rest of your species, facilitating the function of The One..." Altså at maskinerne har designet ham med et specifikt formål (at agere The One overfor de befriede hjerner og få dem til at tro på, at de kan vinde kampen). Altså at Neo er et kontrolprogram i den virkelige verden skabt af maskinerne til at holde styr på de mennesker der altid vil befri sig selv.

Martin du skriver at det ikke giver nogen mening at lade menneskene gå fri, da de jo vil bekrige maskinerne. Pointen er at maskinerne var nødt til at udstyre os mennesker med en mulighed for at vælge, altså at vælge IKKE at blive i the matrix... for hvis vi ikke fik den mulighed for at vælge ville vi dø (altså vi ville ikke accepetere programmet = ingen energi til maskinerne). Derfor bliver maskinerne nødt til at have os rendende, men det gør du også gladeligt, for de har jo styr på det - mener de... de har både Oraklet og the one til at styre dem mod deres egen destruktion så det hele kan begynde forfra og køre sådan til evig tid

Til Claudius... du siger at Neo kan bruge sine krafter i den virkelige verden. Nej det kan han ikke. Han kan ikke bryde tyngdekraften, springe sindsygt langt eller noget andet... det han kan er at føle de andre maskiner... dette kan han fordi han selv er (ihvert fald delvist) en maskine. Så spørger du hvorfor de så giver ham krafter der kan udslette dem... det kan han heller ikke (altså udslette dem, og det er heller ikke hans formål - han er jo maskine så han er udstyret med et formål (purpose)... og som slutningen viser er det hele tiden meningen/hans skæbne at han skal dø... ikke ødelægge alle maskinerne. Så spørger du mht. Zion og hvorfor ingen ved det... her er jeg helt enig med dig... det er en af de ting jeg heller ikke fatter... i de andre "versioner" af the matrix har Neo valgt at gå tilbage til The source og begynde forfra... dette gør han ved at vælge x antal kvinder og mænd... de må da vide det skulle man jo mene, men hvis jeg ikke husker helt forkert siger arkitekten noget om, at proccesen hvorved Neo er kommet ind til arkitekten har ændret hans sind og hukommelse så det kan måske være grunden.
Så er der det med en 3. virkelighed... the matrix, den virkelige verden og en til... du mener at togstationen er en 3. virkelighed eller i hvert fald kunne være et bud... det er den ikke (altså ifølge mig). Det er endnu et kontrolprogram i udkanten af the matrix, som bl.a. holder styr på de ting som ikke gør hvad de skal... altså fuldstændigt som et antivirusprogram på en af vores computerer... og dette er samtidig grunden til at Neo's "krafter" ikke virker her... han er fuldstændig i samme situation som et virus der er sat i karantære af et antivirusprogram... så skriver du at the matrix og 'the source' ikke er den samme virkelighed. Nej det er ganske rigtigt.... the matrix er den computerskabte virkelighed som vi mennsker lever i, og the source befinder sig inden i mashine city som ligger i den virkelige verden.

Så snakker du om den oplagte løsning... det er netop ikke at Neo skal tage tilbage til Zion. Han skal nemlig tage det endelige opgør med smith som truer hele balancen i systemet... for hvis smith vinder dør hele the matrix og det vil tage livet af os mennesker (fordi vi ikke kan leve i the matrix længere) og maskinerne vil også dø (da de ikke længere får nogen energi, da vi mennesker dør). Så er der det med Neo der "blot ligger bevistløs i Hammer" som du skriver... han bliver hentet over i the matrix (altså taget ud af karantænen i antivirusprogrammet for nu at blive i den analogi) vha. toget. Da han atter er ovre i the matrix, kan de andre ombord på hammer først "plugge ham til", altså plante stikket ind i nakken på ham så de så at sige loader sig op hos ham, og så få ham ud igen ved at hive stikket ud som normalt.

Mht. det sidste du skriver kan jeg godt være enig lidt af vejen, og du har jo helt ret i at der er noget der forbliver usagt og uafklaret... om det så er trist kan der jo både argumenteres for og imod.. jeg tror jeg er lidt midt imellem.

Nåh det var så det... jeg håber det giver mening (det gør det sjovt nok for mig), men hvis jeg er galt på den må I sige til...
The Matrix Revolutions