det er godt, men ikke bedst

4.0
Kevin Smith viser igen at han er berettiget som en af de største kultinstruktører nogensinde med denne film. Filmen er ren komedie uden bagtanker eller de fine moraler, som vi har set fra hans foregående film. Desværre må man nok sige. Jay And Silent Bob Strike Back er en ustyrlig morsom komedie, men forventningerne fra min side var vel nok for høje. Kevin Smith ligger uden tvivl på top 3 af yndlingsinstruktører, og derfor var det vel umuligt ikke at blive skuffet.

Smith spiler selv Silent Bob, mens Jason Mewes spiller Jay. De er hinandens modsætninger, og det er netop det, som gør dem til et mindeværdigt par i filmhistorien. Ligesom Gøg og Gokke, bare med en mere nutidig humor. De har medvirket i alle film fra Kevin Smith, og fansene ville have en hel film kun med dem. Det fungerer fint, men Smith har bare ikke ramt den samme højt intelligente humor fra hans andre film. Her er vitserne mere under bæltestedet, og det er da sjovt nok, men bare ikke så frisk og overrumplende som fra hans andre film. Visse scener i filmen er dog så hylende morsomme, at jeg aldrig vil glemme dem.

Filmen myldrer med kendte skuespillere, og de har nok alle sammen haft det sjovt. Hvis man ikke har set de andre film fra Smith, vil denne nok slet ikke give mening, da den består af rigtige mange indforståede jokes til hans film. Nogle vil nok også undrer sig over at de samme skuespillere spiller to forskellige roller. Det gør det hele lidt lettere og meget sjovere at have set de foregående film. Selv med baggrundviden virker filmen dog lidt for rodet, og en del scener er nok klippet ud for at beholde filmen på omkring de 90 minutter. Desværre.

Efter at have læst diverse artikler og set interviews med Kevin Smith, virker det som om, at han ikke selv holder særligt meget af de to figurer. Alligevel får filmen 4 rigtig store stjerner fra mig, for en komedie langt over den normale hollywood-standard.
Jay and Silent Bob Strike Back