Det startede så godt...

2.0
men endte så skidt.
Etteren var helt igennem genialt, hvor skabelsesberetningen og Alice's bisarre eventyrland gøres til science fiction, hvilket virkede helt igennem brilliant. Tankegangen blev derved sammen med effekterne nyskabende.
Toeren var langte mere fortællende og med de mange referencer til gammeltestamentlige messias-profetier åbnede Zion sine døre for os. Den højrituelle og kultiske stemning lagde godt op til, at vi skulle have en næsten orgasmisk forløsning af en messias-vision. De to første film blev en slags advent og i treeren skulle Tidens fylde sætte ind i al sin mirakuløsitet.

Det var, hvad jeg forventede. I stedet fik jeg "Independence Day". Ingen flot fortalt historie. Stadig masser af fantastiske effekter, men en Hollywood-ending i sin mest banale og sentimentale historie. Flosklerne og klicheerne ryger ud af munden på filmens persongalleri. Matrix 1-2 gjorde Keanu Reeves til andet end en køn mand, men i 3'eren er han igen en andenrangs-skuespiller. I sammenligning med andre film burde den sikkert få mere end 2 stjerner, men en film der lover så meget, må ikke skuffe en så grusomt.
The Matrix Revolutions