Kultur og Generationer

4.0
Engelsk pige (Nagra) med indisk baggrund og med talent for fodbold, vil gerne starte på et lokalt pigehold, men hendes familie er imod det.

Velmenende og underholdende engelsk komedie og drama om kultursammenstød og generationskløfter, som er henvendt til unge og dem der endnu er unge af hjerte.

Det må siges at være en letfordøjelig film, så vil man se noget virkelig seriøst og dybt om disse emner, så er dette absolut ikke filmen, den fortæller sin historie så enkel, banalt og lige ud af landevejen at alle kan være med og forstå hvad det her drejer sig om, og det er både filmens svaghed og styrke. Svaghed fordi den forsimpler tingene, men styrke fordi den på den måde forstår at trænge igennem med sit budskab og mening til en større målgruppe, der kunne have glæde af den.

Den er måske en anelse for politisk korrekt, så nogle mennesker vil selvfølgelig stå af, de vil ikke kunne sluge problematikken som den fremstilles her, og man kan også give den skylden for at gøre grin med de indvandrere den omhandler, men der mener jeg at den nærmere viser et morsomt portræt i et kærligt lys og derfor mener jeg den holder uden at støde nogen på den forkerte måde.

Skuespillerne gør det meget overbevisende, med engelsk tække for det hverdagsagtige. Særligt er Nagra både smuk og intelligent spillende i hovedrollen. Men også Knightley og andre af filmens skuespillere er gode.

Jeg kunne forestille mig, at den mest henvender sig til piger, men det skal ikke holde nogen tilbage, den er faktisk god og så får den stillet en række problemstillinger op som er værd at forholde sig til, også selv om de fremstilles lettere overfladisk.
Bedre end Beckham