Wachowski Bros.

4.0
Med den originale og fantastiske "Matrix" inviterede Wachowski brødrene os ind i den næste generation af sci-fi actionfilm.

4 år skulle der gå før vi fik et gensyn med Neo og co. og dette gensyn holder hvad det lover, dog halter den overordnede historie sig gennem "Reloaded" og "Revolutions".

Det er som om Wachowski brødrene har haft for meget om ørene under produktionen af "Reloaded" og "Revolutions", hvor den originale "Matrix" var en simpel historie pakket ind i et kompliceret univers, formår specielt "Reloaded" at gøre sig selv langt mere kompliceret end den burde være, vi bliver som seere stillet overfor en masse nye spørgsmål, og specielt den meget omtalte "arkitekt" scene kræver meget af publikum.

"Revolutions" prøvede at rette op på en del af disse "spørgsmål" og løse ender, men her er det tydeligt at Wachowski brødrene har rodet sig ud i for meget, de halvtomme svar vi får, er ikke tilfredstillende og der ligges istedet meget vægt på at få publikum til at glemme dette, med et hav af store action sekvenser, og ikke mindst det stort anlagte endelige opgør mellem Neo og Smith.

Visuelt er "Revolutions" i særklasse, og den er et pragteksempel på hvor vigtigt det er at lyd og billede går op i en højere enhed, og specielt Wachowski bros. sans for scenografi er i topklasse, et enkelt element som regn i den endelige kamp mellem Neo og Smith, gør denne sekvens fuldstændig uforglemmelig.

Alt i alt er "Revolutions" langt bedre end "Reloaded", fordi den går tilbage til den simple story-line, og ikke på nogen måde forvirre sit publikum, men det er svært at give filmene forskellig karakter, da de originalt er lavet som een lang film.
The Matrix Revolutions