Eminent, rigtig god, håbløs

1.0
Matrix kom, vi så den, den sejrede. En helt fantastisk bedrift. Ingen havde set så nyskabende en stil siden Star Wars kom frem, og så var historien her langt mere spændende. Bygget over Jesus-historien og med masser af spændende filosofiske og relegiøse hentydninger, den totale overraskelse, da man finder ud af hvad Matrix er og visuelle nydelser i mængder.

Relodaded plantede hurtigt mistanken om at alt det relegiøs/filosofiske indhold var lidt påtaget. Det holdt ikke helt, men pyt med det, stadig fantastisk humor, lyd og effekter, bl.a. en biljagt, der efter mening står som filmhistoriens fedeste, og en god historie.

Og så kom katastrofen. En fuldstændig latterligt uvedkommende blanding af tom pladderromance, elendig historie og kampscener der dels var dårlige kopier fra de forgående film med undtagelse af kampen mod Zion der var en stor larmende ligegyldighed, der ingen ende ville tage.

Hvis man havde udvidet den oprindelig Matrix med en time af det bedste fra Reloaded, og lavet en rimelig slutscene ville det havde været filmhistoriens ubestridt bedste sci-fi film i mange år endnu.
Det er for sent nu, men Revolutions burde tilbagekaldes og destrueres før den udkommer på video.
Jeg troede jeg skulle ud og køre i Rolls Royce, da jeg satte mig på mit lækre sæde i biografen, med min lille pose vej-selv slik til 55 kr. Istedet blev det en tur i en defekt trabant på grusvej.
Jeg har givet den en stjerne, og det er helt klart med pil nedad.
Og inden reklamerne begyndte spillede de "Bamses venner" i højttalerne i biografen.
Jeg går i seng nu.
The Matrix Revolutions