Nitte

1.0
Nu har jeg - i et forsøg på at mildne min nedenstående kritik af filmen - læst alle brugernes anmeldelser for at nærme mig en forståelse af den begejstring, som mange af Jer udviser efter at have set denne film. Men ak.

Uden at dykke dybere ned i det essentielle, såsom den fatalt manglende uhygge (men det var da det der var meningen med filmen, ik?; at være uhyggelig?), så vil jeg da gerne kort pointere at det oftest klæder gysere at tilnærme sig en vis realisme i deres formalistiske og stilistiske træk. Jeg mener, måske - og blot kun måske - kunne man forestille sig, at en større troværdighed i udtrykket kunne have forårsaget enkelte hop i biografsædet. Men 4 velpolerede og helt igennem intetsigende forstad-teens, samt et overflødighedshorn af tæerkrummende replikker er for mit vedkommende desværre ikke særlig uhyggeligt. Jovist, blod er da noget værre snavs, men mon ikke en lidt mere kreativ og selvstændig behandling af filmen havde gjort underværker? Vi er jo (desværre) nogen stykker, der allerede har set 'Scream'.

Jeg ved da udemærket godt, at denne genre af gysere ikke skal excellere på manuskript og persongalleri, men come on - når man nu alligevel skal spendere nogle dollars på en remake, så prøv dog med lidt originalitet. Og hvis det ikke virker, (og det gør det så ikke) så forsøg i det mindste at holde den på samme niveau som den originale version. Desværre, jeg hoppede ikke på limpinden...og ønskede faktisk, han også ville gøre det af med mig undervejs...
Texas Chainsaw Massacre