Det Mørke Sind

4.0
Den unge Donnie (Gyllenhaal) plages af syner med en ondsindet person forklædt som kæmpekanin, der beordrer ham til at gøre ildesindet ting og snakker løs om dommedag.

Sært fascinerende og dysters uhyggeligt drama om skizofreni, eller er det også det. Ja, handlingen er mangesidig og giver ikke lige sådan sine svar fra sig og kan også ses som en skræmmende film om døden, den mareridtsagtige drøm eller hvordan folk nu vælger at tolke den (også alt efter hvem man er og hvordan man tænker og ser på det), men den gør det godt og udspekuleret.

Som rent drama er den ikke helt så bevendt, dertil finder jeg dens stil en anelse for visuel fantasifuld og det tager troværdigheden ud, selv om den er godt lavet. Men som bizar blanding, med en vellykket trykkende stemning, fungerer den godt som en kultfilm om sindssygen og stadiet på grænsen til det ukendte.

Men alligevel, eller netop derfor er det også en film der vil henvende sig til et par bestemte målgrupper, den er absolut ikke for alle og enhver og tak for det. Gyllenhaal giver en overbevisende præstation i hovedrollen.
Donnie Darko