Den Skal Ses!!!

5.0
Den unge John Preston (Bale) er politimand i et fascistisk fremtidssamfund, hvor hans opgave er at finde og straffe de mennesker der ikke tager deres medicin, så de ikke udviser følelser. Følelser menes at være roden til alt ondt som krig, mord med mere. Men Preston begynder at stille spørgsmålstegn ved systemet og holder selv om med at tage medicinen.

Intelligent og ofte stilistisk flot action- og sci-fic-film produceret til yderst billige penge, men som kan hamle op med de fleste store Hollywoodproduktioner.

Selvfølgelig har historien sine svagheder med et udgangspunkt som hedder at folk er dopet til ikke at vise følelser, for psykologisk ville det næppe holde en meter, slet ikke når de så holdt op med at tage medicinen mere, efter at have fået den hele livet, og man kan også undre sig over at vi faktisk ser at der udvises vrede af ordensmagten der ellers også er dopet, og burde det være muligt når man ikke kan vise glæde (det må jo netop være vreden de helst vil kontrollere).

Men det rører ikke ved, at filmen foruden at byde på god spænding og action, også har mere på hjertet, også samfundskritisk, end mange andre actionfilm. For filmen handler, foruden rammen som er en action og spændingsfilm, også om prisen vi skal være parate til at betale for at leve i en verden hvor vold, ødelæggelse og meningsløs død er næsten udryddet, et uhumanistisk samfund hvor glæde og frihed ikke trives og vi konstant overvåges.

I hovedrollen gør Bale det overbevisende, han har et eller andet over sig, selv om jeg har svært ved at se ham i en komedie. Også de andre skuespillere gør det fint i en overraskende god film, som havde fortjent mere anerkendelse og omtale end den har fået.
Cubic