Næsten menneske næsten perfekt

6.0
Langt ude i fremtiden har regeringen skabt et samfund uden vold og udelukke krigen, ved at undertrykke følelser. For at opretholde disse regler kræves der, at man tager sin daglig medcin mod følelser.

Med en så elegant fortælling og storslået filmkunst, kan jeg kun sige, at filmen er perfekt og på alle måder original, selvom inspirationen er hentet hos Matrix-film, dog med et relativ low budget, men hele produktionen er udført på en mesterlig måde, og den kan absolut hamle op med Matrix.

Historien er virkelig gennemtænkt og intelligent, hvor vi får beskrevet et diktatorisk samfund, hvor de bedste klarer sig godt og de svage i samfundet undertrykkes. Christian Bale (Preston) er den veltrænede dræbermaskine, og i kampen mod frihedskæmpere, glemmer Preston sin livsvigtige medcin, og indser straks, at regeringen undertrykker folket og udnytter ham, og gør dermed oprør.

Miljøet er ufatteligt godt beskrevet, som giver os et billede af ødelæggelser, sorg, ensomhed osv. Et samfund styret af en stærk og dominerende diktator. Hans mål er, at forhindre krigen ved at kontrollere folk og have dem under kommando. Et samfund uden kærlighed og omsorg, og ikke engang for sine nærmeste, giver filmen et skræmmende bud på en fremtidsregering og nye love om menneskerettigheder, som er på kanten er det uforståelige, ligesom mange ikke forstår islam og deres tro og traditioner.

En forrygende smuk produktion med utallige smukke scener, hvor de fleste scener blev sammenlignet med en kombination af vestens skudvåben og østens kampsport. Med et relativ lille budget, så overgår det klart mange film og er noget af det bedste jeg har set til dato. Jan De Bont som producent, som vi husker fra "Speed". Musikken til filmen er herligt, det rammer lige i hjertet må jeg sige.

Christian Bale leverer varen, han er simpelthen perfekt til rollen, og gør det eminent - andre følger hans spor. Suveræn underholdning, intensiteten er på kogepunktet, og hvad mere kan man ønske sig?

En af mine all time fovoritter......
Cubic