meget seværdig

4.0
En original (ihvertfald for denne genre) historie skiller denne film udfra mængden. Sci-fi action med inspiration fra The Matrix, og man kan nemt sammenligne de to film, da de har noget på hjerte, og ikke kun hjernelam action. Her er der virkelig blevet kælet for detaljerne, og det ses ikke at filmen har været relativ billig at producere.

Historien er ret intelligent, selvom det hele ikke hænger lige godt sammen, og visse dele af filmen virker konstrueret. Det opvejes dog fuldstændig af de yderst lækre og næsten trendskabende actionscener, som virkelig tager pusten fra en. Instruktøren Kurt Wimmer har ikke lavet mindeværdige eller gode produktioner (før denne) men han tager historien seriøst og forfalder ikke til alt for sentimentale eller urealistiske scener.

Jeg har altid haft et svagt punkt for den fascinerende Christian Bale, som jeg ikke mener har haft en dårlig spillet rolle. Emily Watson har ikke meget at lave, mens Taye Diggs og William Fichtner som altid er gode birolleskuespillere.

En desværre meget overset fascinerende og seriøs film, som fænger med den gode historie og de vildt imponerende actionsekvenser.
Cubic