Stærk film

5.0
Tim Robbins spiller overbevisende den succesfulde bankmand Andy Dufresne, som bliver dømt uskyldigt for mordene på sin kone og hendes elsker. Han bliver idømt to livstidsdomme og bliver buret inde i et totalt korrupt fængsel hvor han bliver smadret af fangevogteren, voldtaget af de homoseksuelle og må kæmpe en hård kamp for at finde sin plads og blive respekteret. Han får sig en god ven i Red (spillet af Freeman). Andy er en dygtig forretningsmand og får langsomt oprettet et stort fængselsbibliotek, hvoraf pengene vælter ind. Hvad fængselsdirektøren ikke ved er, at Andys biblotek kun er et led i en flugtplan som ikke bare skal give ham sin fortjente frihed, men også knalde fængselsdirektørens møgbeskidte forretningskneb.

'En Verden Udenfor' skildrer en uskyldig mands kamp for retfærdighed midt i en korrupt verden uden nogen form for lov og ret.
Man slipper (gud ske tak og lov) for den amerikanske kærlighedssødsuppe, men alligevel bliver filmen til tider lige patetisk nok til min smag. Til trods for det er det meste meget ægte og rørende. Tim Robbins spiller skidegodt og filmen er bygget fint op. Måske er dens døde punkt lidt for langt, dog uden at det er generende.
En rigtig god og stærk film med lidt svingende skuespilspræstationer, men med en fantastisk hovedrolle.
En verden udenfor