ligeledes

5.0
Fortsættelsen af den fremragende X-men. X2 har været nogle år på vejs, og man bliver ikke skuffet, men bare sulten på mere. Den lever fuldt op til sin forgænger, hvor denne film bare har mere dybde i bipersonerne og flere utrolig flotte actionscener. Starten af filmen er så hæsblæsende vild og imponerende at se, så man næsten tror at det er det eneste filmen har at byde på. Men nej, der er mange flotte og gennemtænkte actionscener i denne film, og for dem der mente, at den første film haltede lidt på det område, vil blive glædet her. Igen har den intelligente instruktør Bryan Singer ikke ladet effekterne tage overhånd (som i Matrix 2 og 3), men har brugt dem, hvor de var nødvendige. Dette giver filmen en præg af realisme (hvor utroligt det end lyder), og Singer viser sin sans for historie og det visuelle. Han trækker spændingen perfekt ud og filmen er hele vejen igennem underholdende. Højdepunktet er kampscenen mellem Wolverin og Kelly Hu’s karakter, som er så voldsom og flot filmet at man helt taber pusten.

Igen er filmen godt besat over hele linien, og ingen skuespillere glemmes her, selvom nogle personer i filmen (desværre) sættes lidt til side. Vi har vel hver vores favorit, og det er umuligt for Singer at tilfredsstille ethvert ønske om karaktererne.

Overgår Matrix-filmene ved at foregå i et troværdigt univers, også er vi fri for alle disse lommefilosofiske betragtninger, selvom moralen med forskelsbehandling stadig fylder en god del (men ikke for meget) af filmen. Bryan Singer og co. har gjort det igen, og man glæder sig til den tredje film. Og den fjerde, og den femte…..
X-Men 2