Eastwoods bedste film

5.0
I går blev "Mystic River" kåret som årets bedste film af National Board of Review, og Sean Penn blev kåret som årets bedste skuespiller for "Mystic River" samt "21 Grams" (Hvor han spiller overfor Naomi Watts og Benicio Del Toro) Disse priser er ikke spor ufortjente - for "Mystic River" er en af årets bedste film, og Clintens bedste film som instruktør. Nogen vil sikkert sige "Unforgiven" men ikke jeg...

Filmen er baseret på en roman af Dennis Lehane (og Brian Helgeland står for det fremragende screenplay) Vi befinder os i Boston, Mass. Tre drenge Jimmy, Sean og Dave leger sammen på en gade. Dave bliver bortført af et par pædofile mænd, som udgiver sig for at være politibetjente. Han bliver derpå misbrugt i flere dage, inden han slipper væk. Sådan begynder "Mystic River". Men vi springer hurtigt frem til nutiden. Hvor de tre venner nu er blevet voksne. Sean (Kevin Bacon) er politimand, og da Jimmys (Sean Penn) 19-årige datter - Katie. En lørdag nat bliver myrdet i en park, får Sean sagen - og mistanken samler sig om Dave (tom Robbins) der sammen nat kommer sent hjem til sin kone, med blod på hænderne og en utroværdig forklaring på, hvad der er sket.

"Mystic River" er Eastwoods bedste film omkring det tema, som han har udforsket siden "White Hunter, Black Heart" - hvordan vold - den sande vold - ikke film vold. Kan ødelægge eller forstyrre menneskets sjæl. Filmens styrke er, hvad der ligger gemt under historien. Nemlig sjælen, styrken, svagheden og hjertet i karaktererne. Og så hjælper det, at man har nogle af verdens mest talentfulde skuespillere til sin rådighed. For spillet i "Mystic River" er ikke mindre en fantastisk. Sean Penn har altid været en af mine favorit skuespillere - men med denne film. Er han nu strøget op på 1. pladsen. Sjældent har jeg været så imponeret af en skuespiller, som jeg er af Penn i denne film. De kan lige så godt give ham Oscaren og Golden Globen nu. Men han er absolut ikke alene. Kevin Bacon har aldrig været bedre og ligeså med Tim Robbins. Som i filmen ligner en mand, der ved at hans liv ikke længere besidder noget indhold. Han "døde" den dag han blev bortført, og nu funderer han mest på, hvorfor han stadig går rundt og trækker vejret. På kvindefronten - Spiller Laura Linney igen fremragende, og ligeså den undervurderede Oscar vinder - Marcia Gay Harden.

Selvfølgelig handler "Mystic River" ikke kun om vold. Den handler også om valg, familie, selvtægt og loyalitet. Clint Eastwood ku med ro og mag trække sig tilbage, og slutte på toppen (både som instruktør samt komponist - for scoren til denne film er utrolig smuk) Dette kan ikke gøres meget bedre.
Mystic River