En fjende iblandt os!

4.0
Michael Corleone (Al) er familiemand og forretningsmand. Succesrig er han, men spørgsmålet er bare om det er nok? En dag forsøger de at dræbe ham i hjemmet, og løsningen er hævn.

En velfortalt historie om at forsørge familien og styre forretningen, men let er det ikke. Vi følger den magtfulde Micheal og hans hverdagsliv med familiekonflikter, og det er kun begyndelsen på en mareridt. Uanset hvor meget han prioriterer hans familie, er det stadig ikke nok. En film, som går i dybde med familiesager, og der er utallige emner, som bringens på banen og diskuteres meget nøje i filmen, såsom familieforhold, loyalitet, begærlighed med mere. Det er en udmærket blanding, som gør filmen utrolig troværdig og mindeværdig oplevelse.

En virkelig stærk film, godt og velskrevet manuskript, gode dialoger, og ikke mindste skuespillet som er i verdensklasse. Filmens emner, som nævnt tidligere er uddybet godt og grundigt, at det måske er for godt. Filmen er usædvanlig lang med en spilletid lidt over 3 timer om familiesager kan være belastende at høre på i længden. Men når det er sagt, så henvender filmen sig til alle målgrupper, det siger instruktøren i hvert fald, men jeg er lidt uenig i den sag. Jeg synes bestemt, at den henvender sig til mindre målgrupper, dvs de målgrupper der elsker 3 timers historie og konflikter og dem der gider og orker – det er ikke alle der gør det, men en film jeg absolut vil anbefale, fordi man skal selv se de kvaliteter filmen har, det kan ikke beskrives. Man skal selv se det.

Især skuespillet skal fremhæves, det er simpelthen of the hook. Al Pacino er ikke mindre end eminent I hans spil. Og når man har ham på holdet, så kan filmen altså umuligt svigte. Han er helt klart en af historiens bedste skuespillere, som gør det altid godt. Duvall er skam også god som vi kender ham, og De Niro plejer vist heller aldrig at skuffe. En stjernespækket film, som næppe fås større på skuespillersiden.

Det jeg synes filmen mangler er, at underholdningsværdien ikke altid er høj. Nogle scener/dialoger er simpelthen kedelige, og som nævnt før så strækker filmen sig over 3 timer – det er uendelig lang tid, og jeg begyndte desværre at kede mig engang imellem. En time mindre kunne jeg sagtens leve med og sikkert havde bedømt den højere, men jeg føler, at den ”kun” fortjener 4 stjerner pga filmens lange varighed.

Filmen ligger meget højt placeret på imdb's side, plus den har adskillige oscarnomineringer i posen, husker ikke hvor mange den vandt.
The Godfather, 2. del