vold og skurkagtigheder!

5.0
jeg så denne film i fredags eftersom jeg havde set scope-brugernes gode omtale! Og den levede da også ganske godt op til mine forventinger...

Filmen lægger ud som en gangsterkomedie ala oceans eleven, men skifter hurtigt stil over til en Tarentino-agtig actionthriller! Volden er nu blevet en nyttig drivkraft her, men den er nu lidt hypet op af anmelderne! Men jeg mener at filmen bestemt har potentiale til at fortsætte ad samme sti, men sådan skulle det åbenbart ikke være. Men Tarenrtinofilm er jo heller ikke sådan at kimse ad for de er også skægge på deres egen facon!

Musikken er også forrygende med alt ligefra elvis til hård rock og andet godt! Lydsiden fungerer i det hele taget godt og det samme gælder billedsiden der med en række scener og actioneffekter gør filmen endnu bedre.

Costner er fin som den følelseskolde forbryder Murphy og Russell gør det også godt som hans charmerende bedre halvdel! Costner er ikke så tit blevet set i skurkerollen, men gør det bestemt godt, hvilket jeg kan se er den generelle mening her på scope!

Alt i alt kan filmen muligvis godt kaldes for en b-film, men er det ikke efter min mening! Den forstår at underholde og de enormt flotte effekter der jævnligt bliver brugt i actionscenerne kan jo umuligt trække ned i karakteren! Der et par gode og elementært imponerende actionscener, hhv. til start og til slut, men der er også et par ind i mellem! f.eks. er en personlig favoritscene der hvor Murphy har et vaskeægte "showdown" med en skør, cowboy-look-a-like sherif! Den scene er også filmet flot og er formentlig en slet skjult applaus til de gamle westerns! Filmen forstår heldigvis også at indrage et væld af lettere spøjse karaketere, som f.eks. sheriffen og en herlig advokat, hvilket giver filmen et friskt pust! De er måske ikke så gode som den slags er i andre film, men de er med til at gøre 3000 miles to graceland til andet end blot skydegal nonsens for historien, der ikke just er original formår alligevel at være en smule uforudsigelig!

Hvis du har god tid er filmen her effektv tidsfordriv eller bare råhygge en aften hvor der ikke er andet at tage sig til! filmen er i al fald en tur ned i blockbuster værd!
3000 Miles To Graceland