Ikke alt kan købes for penge!

4.0
I går var jeg til forpræmiere på "Kongen vender tilbage" og min ærlige mening var, at jeg kun tildels var imponeret.

Filmen er vanvigtig flot. Den er lang, men på intet tidspunkt kedelig, og effekterne må være det flotteste der nogensinde er lavet på film. Men er det nok at have en film der bare er den ene flotte animation oven på den anden?

Filmen har ingen sjæl. Den mangler stemning, og den hverken griber eller fanger en. Jeg har læst bøgerne, og den magiske smukke stemning der er i dem, kan filmen desvære slet ikke leve op til.

De har lavet en førsteklasses eventyrsfilm, med overvældende kampscener, og den havde uden tvivl været min yndlingsfilm da jeg var ti. Men jeg tror ikke de har prøvet at lave en film for tiårige.

De eneste spændingsmomenter der forekommer, er lige ved og næsten situationer . De taber næsten og Frodo er meget tæt på at dø, alt er tabt. Men nej, vent lidt, de vinder lige til sidst.
Det er et gennemgående moment som bliver trættende når det forekommer i alle tre film.

Jeg har tilgengæld virkelig meget respekt for at filmen kan holde den flotte visuelle side oppe hele filmen igennem, men hvis den ikke havde været der, så ville den også have været et kæmpe flop.

Hvor meget er filmbranchen værd, hvis man kan lave mesterværker kun ved hjælp af penge, for det er det denne triologi prøver på. Den er flot hele vejen i gennem, den kikser på intet tidspunkt, og den følger bøgerne fuldstændigt. Men det er jo for guds skyld ikke et mesterværk, når den ikke formår at fremkalde nogen stemning eller vække nogle følelser. Jeg havde knap glemt filmen på vej ud fra biografen. Den kommer aldrig under huden eller ind til hjertet. Og det ville også havde været okay hvis det havde været en anden actionfilm, men med Tolkiens fantastiske bøger i ryggen er det ikke optimalt. Filmen magter ikke at opfylde mange af de krav der er rimeligt at stille til den. Filmen lever næsten kun på det umådelige høje budget og alt hvad der med det følger.

Så alt i alt er det et virkelig flot og imponerende projekt, men som desvære aldrig rammer helt ind til kernen, men bliver på den udvendige del af kroppen.
Ringenes Herre - Kongen vender tilbage