tiltrængt lækker stil

5.0
Forrygende underholdende ungdommelig sci-fi film. Kevin Williamson (Scream-filmene) har været med til at skrive manuskriptet, og han blander ironi med gys og filmiske referencer så det er en fornøjelse. Det seriøse legebarn Robert Rodriguez instruerer endnu engang fremragende, og selvom man måske mangler lidt det samarbejde med Tarantino som vi har mødt før, er det en herlig film. Rodriguez har en frisk vinkel på det at lave film.

Der vrimler med unge og ældre stjerner, som alle gør det fint. Elijah Wood og Josh Hartnett er ret velvalgte, og en habile birolleskuespiller Christoher McDonald er som altid seværdig. Det er dog ubetaleligt at se Robert Patrick i en skidesjov rolle.

Som sagt er filmen fyldt med referencer til andre film, og man kan mærke at både Williamson og Rodriguez er filmnørder, der kender mediet. Filmen er både uhyggelig og rigtig morsom, og selvom alle ikke vil kunne lide den, mener jeg at den er yderst seværdig. Robert Rodriguez er en af de bedste instruktører set i lang tid. Han er ikke blevet proppet med Hollywood (endnu), da han selv skriver (ikke her), producere og klipper sine film. Bliv endelig ved sådan.
The Faculty