Genial som Directors Cut...

6.0
Den tredje film i trilogien er efter min mening den bedste. I dén kombineres action med alvor, drama og sentimentalitet i den helt perfekte kombination og som seer bliver man hele tiden underholdt og fastholdt i det utrolige univers.
Der bygges langsomt op til noget stort i denne sidste del, og man bliver da heller ikke skuffet. Krigs-scenerne er helt ekstremt flotte, men hvor de i 2´eren blev for meget i længden, er de nu blevet opdelt i mindre afsnit og dét virker meget bedre.
Hvis man blev forbløffet over de grafiske scenarier i 1´eren, så vil man falde bagover når man ser dem i 3´eren. Panoreringerne er utrolige og det er forbløffende hvad den lille tykke Jackson har formået at få stablet på benene.

Afslutningen på filmen er dog et enormt minus. Så stor en film og så laver man sådan en amatør-agtig afslutning. Ufatteligt. (mine 6 stjerner til filmen virker måske lidt fejlplacerede, men de er givet fordi afslutningen kun er for langtrukken, og ikke på anden måde påvirker filmen negativt) Det bør selvfølgelig straks ændres i en Directors Cut hvor der skæres 10-15 minutter af afslutningen. Gøres dét, så står vi med det største mesterværk i lang, lang tid. 3´eren er toppen af kransekagen, selvom de to andre selvfølgelig også er gode.

Vær sikker på at forfatteren til denne bruger-anmeldelse anskaffer hele trilogien incl. alt ekstra-materiale, når det engang udkommer i et samlet boks-set. :-)
Ringenes Herre - Kongen vender tilbage