den bedste

4.0
Fremragende krimikomedie af de atypiske filmskabere, brødrene Joel og Ethan Coen. De er længe blevet betragtet som originale filmmagere med hang til anderledes og fascinerende historier. Fargo er nok deres lettest tilgængelige film og den bedste.

Sympatiske William H. Macy spiller manden, der får sin kone kidnappet af to underlige forbrydere, den tavse Peter Stormare og den snakkesalige Steve Buscemi, som altid er fremragende. Frances McDormand vandt fortjent en oscar for hendes rolle som gravid politibetjent, og skuespillerne er gode og sjove over hele linien. Filmen er baseret på faktiske hændelser, og Coen-brødrene har fremvist personerne i filmen som menneskelige, men uden at de virker dumme. Sproget og en masse udtryk er barnlige og mange af filmens personer virker mindre begavet, men vi føler og identificerer os alligevel med dem, da de jo er, ja, mennesker.

Filmen er meget sjov og meget voldelig. Det er ikke en morsom blanding som i Pulp Fiction, men en humoristisk side af mennesket og dens mørkere side. Jeg fandt filmen meget underholdende, men også en smule lærerig. Som McDormand udtrykker det: penge er ikke alt, hvorefter hun selv indser at hun har det godt med hendes eget liv. Det er så smukt lavet af Joel og Ethan Coen, som siger, at ingen mennesker kan klare at være ensomme. Og det har de jo ret i.
Fargo