Skal ses!

6.0
Før den første film kom ud, havde jeg aldrig nogensinde hørt om "Ringenes Herre". Jeg er ingen læsehest, faktisk har jeg aldrig afsluttet nogen bog af nogenlunde størelse. Dog tror jeg, at det at jeg ikke har læst bøgerne, har gjort at filmen vil være federe for mig i helhed, da jeg ikke vil side og fundere over hvor en scene bliver af, eller hvorfor der er ændret på noget ud fra bogen.

Jeg så den første film på DVD, og jeg ivrede efter mere... filmen efterlader en hvor man simpelthen må have mere. 6 ville jeg have givet denne film på det tidspunkt.

Den anden film så jeg i biografen, Two Towers var spækket med special effekts og flotte scener, men manglede et eller andet for at filmen virkelig kunne slå igennem som en stor film. Den anden film var flot og prangende, men den ville kun optjene 5 stjerner hos mig, da jeg ikke syntes der var meget historie i den, det var mere flotte scener. Extended edition kom ud på dvd, og jeg skulle selvfølgelig også se denne... utroligt at filmen kunne blive så meget bedre, extended edition gav lidt mere info i filmen, selvom det er små ting, så giver de en større helhed.

Nu sider jeg her og har afsluttet Ringenes Herre: Kongen vender tilbage for godt 5-6 timers tid siden. Og jeg må sige, at filmen lever fuldt op til mine forhåbninger. Jeg forventede flotte kampscener, og det fik jeg. Jeg forventede at filmen ville blive større end de to foregående, og det blev den helt sikkert. Jeg sider ikke med nogle spørgsmål tilbage, for i modsætning til andre film, så svarer filmen med en slags efterklip på hvad der sker efter eventyret er forbi...

Jeg sider kun med en ting tilbage efter filmen, og det er: Hvordan går det med Arwen og Aragorn? Vi kender slutningen fra scener i filmen, dog er disse scener kun indblik i fremtiden på hvad der KAN ske, men ikke hvad der egentlig sker. Selvfølgelig er det bare en lille detalje som andre der har læst bogen måske ikke sider med tilbage, men filmen er i hvert fald et sandt mesterværk, og jeg overvejede faktisk at tage ind og se den igen i det nye år, for det er en utrolig flot film, og det er ikke sikkert man får muligheden for at se den på det store lærred igen.
Top karakter på 6 stjerner, filmenes historie er afsluttet, og jeg kan roligt sove om natten igen :)
Ringenes Herre - Kongen vender tilbage