Et symbol på demokrati

5.0
Kongen vender tilbage, et menneskestyret samfund vender tilbage med tilintetgørelsen af den vanvittige ring.

Saddam er fanget, ringen er tilintetgjort; to ting som gerne skulle betyde det samme!

Sidste del af Tolkiens triologi er selvfølgelig sindssyg flot. Det kunne den også bare prøve på ikke at være!
Man følger Frodo og Sam, som med den ultra-sketzofrene Sméagol som guide, skal finde vejen til vulkanen, hvor de kan ødelægge ringen én gang for alle. Men hobitterne er ikke i godt selskab og Smeagol, som i bund og grund havde ringen, vil have hævn - og ringen.

'Ringenes Herre'-filmene byder på fantastisk lavede kampscener, og denne tredje, sidste og måske bedste del, er ingen undtagelse. Det ser ellers længe ud til at det ikke skal gå, men det fantastiske univers byder på hjælp fra de døde.

Alt er totalt overdimensioneret - inkl. musikken, men det skal dette univers bare være. Alt hvad der hedder realisme er en ligeså sjælden ting som at høre Pia K. udtale sig positivt om udlændinge. Det skal selvfølgelig ikke være realistisk.

Denne film har aldrig været i fare for at skuffe, en film som denne med et så højt budget, så fantastiske omgivelser, så flotte billeder, KAN ikke skuffe. Alligevel mangler man ikke at blive udfordret. Heldigvis.

Peter Jaclson undlader desværre ikke den sukkersøde afslutning: HVORFOR skal Aragorn kysse den smukke, HVORFOR skal Sam giftes med Danse-Daizy, hvorfor kan vi ikke bare få denne fantastiske triologi afsluttet lidt hårdere og lidt mere brutalt. Man kommer ud af biografen total mættet. Den pataiske del af ens hjerne er bare kvalmende overmættet.

Men det skal ikke røre ved at Peter Jacksom til fulde har klaret den tunge opgave.
Ringenes Herre - Kongen vender tilbage