Super Wow Action Team!

5.0
Specielpolitistyrker SWAT er de mest respektable og professionelle styrker i verden. De optrænes til livsfarlige opgaver ude i virkeligheden, og efter flere ugers hård træning bliver teamet hurtigt sat på prøve, da de skal forhindre en frygtindgydende narkosmugler, som tilbyder en sum på 100 millioner dollars til alle dem der kan få ham på fri fod.

Tempoet og interessen bliver dog hurtigt skruet i vejret, da åbningsscenen viser nogle herlige og medrivende skuddueller, som minder om filmen "Heat". Man bliver grebet med det samme af de spektakulære skuddueller, og ellers går det lynhurtigt fremad uden afbrydelser.

Lad mig starte med filmens handling, og jeg indrømmer gerne, at det er intet særligt ved den. Ganske enkel handling med de sædvanlige midler, som ikke burde komme bag på nogen. Desuden får vi serveret kvikke og rappe replikker, et par af dem er hyldende morsomme især når de fyres af LL Cool J. Fede one-liners, som man efter filmen siger til ens venner, og jeg skal love for de sidder på rygraden i et stykke tid. Handlingen er okay og hænger meget pænt sammen, og sigter man efter en dybere handling er man gået total forkert. Filmen er det den er, nemlig en popcornsfilm klasse A tilsat med tårnhøj spænding og gennemførte skuddueller tilført med flere tekniske gode ting, som præger filmen til sidste minut. En dyb handling er langt nede på listen og egentlig også et glimrende men også typisk valg i sådanne film, at handlingen er en smule underordnet, hvor man kan koble hjernen fra og se en masse ting som ødelægges og egentlig ofte uden grund. Og gud jeg elsker det.

Jeg understreger igen, at jeg er stor beundrer af underholdningsfilm (såvel som andre film) og denne er en klart anbefaling til sultne actionfans rundt i verden. Min bemærkning til jer er: Glæd jer. Jeg vil atter engang gøre alle opmærksom på, at det er en actionfilm, uden den dybere mening eller tankevækkende historie, det egner den sig ikke til – alt andet ville ødelægge de humor og det actionspækket brag, som filmen netop er og spiller på. Filmen rammer perfekt sin målgruppe, nok mere for de unge generationer, men absolut også tilladt for den ældre afdeling.

Filmen har en imponerende flok skuespillere på listen, og efter min mening er det holdpræstation og alle gør det godt. Ingen fylder lærredet for meget, det er stadig et teampræstation, hvor det er svært at pege på, hvem der egentlig har hovedrollen. Vores solide superstjerne gennem tiderne Samuel L Jackson ser stadig cool og sej ud, og har efterhånden fået skrapt en helvedes masse rutine fra tidligere film. Colin Farrell, som har haft en lynkarriere i filmens verden og udviklede sig kolossal meget og endda på kort tid, må betragtes som en af de bedste skuespillere i Hollywood nu. I SWAT er han ikke så iøjnefaldende som i andre film, men han leverer en god præstation som alle andre i filmen. Vi kan kun glæde os til hans nye film med Oliver Stone "Alexander".

En scene i særdeleshed bør fremhæves, for det er noget af det mest intense og mest medrivende filmen byder på. En træningsscene, hvor de skal trænge ind i et fly, og prøve at redde alle passagerne uden selv at blive skudt. Man sidder og holder vejret og er på kanten af stolen, selv om man ved det kun er en træningsøvelse. Og et par andre bemærkelsesværdige scener var i selve byen, hvor et par missiler afføres med rystende billeder, som kunne minde om en krigsfilm – lidt utraditionelt må man sige, men det er man begyndt at bruge lidt oftere har jeg lagt mærke til. En gammeldags stil bliver man vist aldrig træt af.

Musikken understøtter glimrende filmen, men kunne godt ønske mig de skruede helt ned for det under de mange eminente skuddueller filmen har – synes ikke rigtig det var et klogt valg af instruktøren, at lade musikken køre under duellerne, samtidig med det er ufatteligt højt, hård og på kanten af heavy metal musik. Bortset fra det, så passer musikken fint, det er måske brugt forkert i visse steder.

Jeg ved ikke, om man regnede med gigantisk succes eller om den blev den planlagte succes, men den har tjent alene i USA omkring 120 millioner, hvilken i mine øjne ser mere end godt ud. Mon ikke den runder de 200 world wide.

S.W.A.T. som står for: Special Weapons And Tactics unit.
S.W.A.T. - Politiets Eliteenhed