Småkedelig...

3.0
Jeg så film 1 på dvd og nr 2 i biografen. I går så jeg så dette afsluttende kapitel i biografen også, og jeg må indrømme at jeg kedede mig i rimelige perioder af denne film. De første 5 kvarter var meget ikke andet end "poetisk" forvirrende/irriterende dialog, før der endelig kom gang i det endelige slag, som så også var værd at vente på trods alt. Flot og prangende iscenesat (især elefanterne), men man bliver dog også lidt skuffet over dette slutter så nemt og forholdsvis hurtigt med sejr for menneskerne! Jeg husker slaget fra De To Tårne som meget større og med mere dybde, og filmen i det hele taget meget bedre og medrivende!
Slutningen... der sidder man blot utålmodigt og venter 20min på at rulleteksterne skal dukke op, filmen ER jo reelt slut!

For lige at runde Gandalf plus Sarumon, de to troldmænd... kan de virkelig ikke mere?? Her i sidste kapitel ser man bare Gandalf bruge sin fine stav med lys i til at jage de flyvende bæster væk en enkelt gang! Det virker næsten lidt komisk for mig at dette er det eneste man mere eller mindre ser til hans trolddom...

Bøgerne har jeg aldrig læst, men kan forestille mig at de giver en bedre oplevelse end disse film har givet, for de har vist været lidt for overvurderet efter min mening. Så gode er de altså nu heller ikke.... flotte visuelt og kostumemæssigt osv, men heller ikke så meget mere igen.
Ringenes Herre - Kongen vender tilbage