Flot men ikke prangende

5.0
Den sidste episode af Ringes Herre "Kongen Vender Tilbage" er en meget flot film. På den tekniske side overgår den de to første flim i triologien.
Men jeg må indrømme at jeg var lidt skuffet efter filmen, for godt nok har den mange detaljer med fra bogen, men der er også meget der mangler. Affæren med Saruman, helbredelsen af Faramir (og forelskelsen i Eowyn) og selve hjemkomsten til Herredet, som er meget vigtig, mener jeg. En anden ting, som filmen mangler, er dybde. Jeg vil give Troels ret i, at aspektet omkring betydningen af Aragorn gøres til konge, hvilken betydning det har for den frie verden, mangler. Men noget som jeg ikke vil give brugerne på siden ret i er slutningen.
Diskussionen vdr. filmen har gået på, at filmen i det store hele var flot, men slutningen var for lang. Jeg mener det er det modsatte, at det er starten af filmen den er gal med. Det er ligesom at filmen ikke rigtig ved hvor den vil hen, den virker hakkende og nogle steder somom noget er skåret ud og gemt til extended version (som sikker bliver meget bedre en bio.versionen). Noget der virkelig irriterede mig var scenerne mellem Arwen og Elrond, de er for lange, for rodet og dårligt klippet sammen. I det store hele springer filmen for meget til at starte med. Filmen kaster alt for mange bolde op i luften til at starte med, heldigvis bliver de reddet senere, men det virkede fustrende med den handling. Slutningen derimod er rigtig god, set bort fra manglen af Slaget om Herredet (som jo ikke er med). Vigtigt vi ser bryllupet mellem Aragorn og Arwen, men også bryllupet mellem Sam og Rose, der betyder enden på historien. En hel esensiel scene er selve slutscenen, hvor Frodo tage afsked med Middel-earth. Det er publikum, der sammen med Fordo siger farvel til en verden, der har været på vores sind i 3 år! Jeg vil give Troels ret i, at den epilog havde været fint, men efter Frodo's afsked. Slutningen bliver endnu bedre når man lægger de to andre film oven i. Der skal være plads til den slutning og det er dejligt at den giver sig tid til at slutte ordentligt, og ikke bare slutter, for at skulle slutte.
Grunden til at jeg så ikke vælger at give den 6 er pga starten, den noget hakkende fortælling (op til pausen). Men triologien fortjener alle 6 og endda også 7 stjerner, da den er fantastisk.
Ringenes Herre - Kongen vender tilbage