Primitivt og Morsomt

3.0
Rockys (Stallone) ven, Apollo Creed (Weathers) dør i bokseringen, dræbt af en computertrænet og dopet russisk boksemaskine, Ivan Drago (Lundgren) som ingen tilsyneladende kan slå. Rockys sidder sig for at hævne sin ven og tager til Rusland for at bokse mod overmagten, den amerikanske måde og verdensfreden.

Fjerde del i serien om bokseren Rocky, er kørt så langt ud i tegneseriens univers og er så fyldt med tåbelig amerikansk propaganda, latterlig patos og alt for søgte og primitive budskaber, at den er umulig at tage seriøs.

Så lader man være med det og kan man tillige lade være med at irritere sig over alt dette, så er den set som en banal kampsportsfilm ret så underholdende, og med en dejlig kort spilletid, på under 90 minutter når den aldrig at blive bare en smule kedelig.

Egentlig burde denne del med alt det man kan kritisere og dens primitive syn på at alt amerikansk er godt, ægte og rent, mens alt russisk er lige det modsatte, have en bedømmelse på en del under de tre første film, men trænings- og boksescenerne er medrivende og morsomme at se på, og kan man lade være med at tænke over og sluge de klamme moraler og den amerikanske selvforherligelse, så er filmen faktisk pænt skruet sammen og ret så underholdende.

Filmen byder derudover på massere af god musik, bedst er Survivor med “Burning Heart” og James Brown med “Living In America”.

Lundgren er et oplagt valg til ”skurk” og fylder rollen som han skal, men den kræver heller ikke meget, og Stallone gør atter engang en god figur som vores alle sammen HVIDE boksehelt, Rocky og det er vel også godt nok. Han har også atter engang skrevet manus.

Efterfølges af “Rocky V”.
Rocky IV