Dogville sutter!

5.0
En utrolig dejlig, varm og livsbekræftende film om helt almindelige mennesker og deres problemer skildret på en herlig komisk og rørende måde!

Filmen er stille og rolig og forventer man biljagter og andet tjubang hvert andet minut så er dette ikke noget for én... Men kan man i stedet læne sig tilbage og nyde creme de la creme (undskyld udtrykket, men sådan er det!) af dansk skuespil så burde man tage sig tid til "italiensk for begyndere"!

Den er, heldigvis, ikke så dogme-agtig som de andre i genren og det er godt for mit vedkommende! Efter min mening er dogme nemlig det samme som at sige: "Vi har ikke mange penge til at lave denne film så derfor gider vi heller ikke bruge penge på et ordentligt kamera eller acceptabelt lys!" Sikke noget møj! Men her skinner det ikke så meget igennem og da filmen jo er et hverdags-drama er det rart at filmen ikke gør brug af 180 graders kamera eller andet teknisk gejl!

Skuespillet er som før nævnt helt i top og hver eneste skuespiller i filmen gør et forrygende stykke arbejde og det er også rart at se Peter Gantzler udfolde sine lidt mere venligtsindede talenter!

Så alt i alt en fremragende dansk film der overgår så mange andre i den efterhånden trættende dogme-serie! Filmen er både sjov, rørende og varm! Skal ses...
Italiensk for begyndere