Dacascos VS Li

4.0
Indbrudstyven (DMX) som udfører opfindsomme kup, og en dag bortføres han datter og regnskabet skal gøre op.

Papirtynd handling med så enkelte midler, reddes filmen af høj underholdningsværdi. De 100 min løber hurtigt ud, og der sker noget konstant. Dialogscener er latterlige og forudsiglige, og ofte ret kvikke replikker som er brugt utallige gange før.

Teknisk set er filmen ikke såååå imponerende som Andrzej Bartkowiaks tidligere film, som "Romeo must die" og "Exit wounds". Men filmen har absolut ikke et billigt udseende visuelt, der er trods alt en eller to gode scener, men langt under instruktørens standard. polakken Bartkowiak som er kendt for dynamiske og eksplosive actionsekvenser og stilfuld brug af slowmotion-effekter, forsvinder en anelse i hans nye film. Kritikerne vendte filmen tommelfingrene nedad og publikum holdte sig desværre på lang afstand. Sådan er det blevet med de såkaldte samlebåndsproduktioner fra Hollywood.

Instruktøren brugte det samme hold/crew som i "Exit Wounds" og "Romeo must die", og det er indlysende, hvad manden sigter efter når han leder efter skuespillere osv. Producenten Joel Silver som er mest kendt for "Matrix", er absolut en god en af slagsen.

Skuespillet er der slet ikke noget at komme efter, det er tyndt og replikkerne fyres af forkert, hvor vi endnu engang understreger, at ingen i filmen har særligt meget talent. DMX som gjorde det faktisk godt i "Ewit Wounds" og passede godt i rollen, er han løbet tør for hans overlegenhed. Måske burde han holde sig til musikken, så er han på den sikre side.

Så har vi to måske bedste kampsports-folk i filmen. Begge har en imponerende kampsports-teknik og det har været deres kendetegn i film. Begge udfører som bekendt deres egne farlige stunts. Der er selvfølgelig andre fremragende fighter som Jackie Chan og Chow Yun Fat.

Men kampen mellem Dacascos og Li skuffede meget, blandt andet fordi opgøret var kort og ikke særlig imponerende da de endelig stod overfor hinanden.

Men alt i alt en underholdende lille film, som byder på de sædvanlige og måske også mættende midler, men det kan jeg åbenbart ikke få nok af - min bedømmelse kan virke en anelse høj, men 3 stjerner synes jeg er for lidt - jeg er underholdt, men også skuffet.
Cradle 2 the Grave