lækkert, den bedste

5.0
Dette er den perfekte film for en Mtv-elskende filmnørd som mig. Hvis man ikke kan lide denne stil kommer man heller ikke til at kunne lide denne film, da man næsten hele tiden hører et stykke musik i baggrunden. Hovedsagligt er det velvalgt, men kan også blive en smule trættende i længden.

Det gode ved denne film er historien. Den er ikke nyskabende eller noget, men i modsætning til andre film har den en mening og mål. Den er ikke kun skrevet, så vi kan se noget action. Den er ligeså meget en familiefortælling, om venskab og forræderi. Det skinner igennem Delroy Lindos fine præstation; den vil lidt mere end andre actionfilm.

Jet Li er en fascinerende kampmaskine, som ser utrættelig ud. Han spiller ikke så meget, men gør en god figur. Aaliyah døde for nogle år siden i en flyulykke, men nåede at indspille et par film. Hun gør det langt bedre en andre sangere har gjort det på film, og hun havde et talent indenfor dette område. Instruktøren Andrzej Bartkowiak har nogle faste skuespiller i sine film, som blandt andet tæller den morsomme Anthony Anderson, rapperen Dmx og ikke mindst Isaiah Wahington. Flygtige, men seværdige skuespillere.

Rosen skal gå til Bartkowiak for at filmen fungerer så fint. Dette er hans instruktørdebut, men han har et rigtig godt overblik, både omkring actionscenerne og de mere personlige og menneskelige. Han er fungerer også som kameramand (dog ikke her), og han har nogle visuelt rigtig flotte film. Især kampscenerne er godt optaget og klippet sammen, men Bartkowiak har desværre ikke overgået sig selv efter denne film. Både Exit Wounds og Cradle 2 the Grave er skuffende i forhold til denne.
Romeo Must Die