Til Kenneth og Rasmus

6.0
Scenen med Eowyn er også med i bogen! Der bliver der lagt mere vægt på "at ingen mand kan slå mig ihjel." Samtidigt er deres rejse fra Rohan til Gondor beskrevet meget nærmere, hvor man finder ud af at ingen har gættet at det er Eowyn i forklædning! Derfor virker det bedre i bogen da hun afslører sig selv foran Nazgul for første gang! I bogen ser Kong Theoden heller ikke at hun er rejst med. Han dør inden hun når hen til ham.

Så vidt jeg kan huske hører man intet om ørnene anden end at de kommer til undsætning i Isengard og Mordor. Hvis man absolut vil have en grund til at de ikke kommer før (udover det faktum at Tolkien ikke har villet have at de kom før!!!) så lad det dog for pokker være dette: DE BOR RIMELIG LANGT VÆK!! Læs Hobbitten så vil du forstå det. Og for den sags skyld også Ringenes Herre.

Jeg tror grunden til at slutningen ikke var længere (hvilket jeg også synes er lidt trist) er fordi det simpelthen ikke kunne lade sig gøre rent filmisk at lave filmen længere. Det ville ikke holde. Man skal også tænke på at man i f.eks. USA ikke holder pause undervejs.... Det er et valg de har været nødt til at tage for at få det til at fungere – det er i hvert fald sådan jeg har opfattet det.

Hvis du vil vide mere om de forskellige personer (kenneth gude), så findes der i Return of The King en efterskrift + tidstavler og anetavler der afslutter det tilfredsstillende! Det er rigtig god læsning ligesom bøgerne er det, så bare se at komme i gang! ;o) Tolkien bruger fra side 280 til 504 på at afslutte historien efter ringen er ødelagt...!

Hvis du har set 1'eren (hvilket jeg går udfra) så så du vel også at Gimli ikke sad ved rådsmødet alene?? Og at ingen af de andre tog med, så derfor kan de ikke være blevet slået ihjel i Moria. De er rejst væk ligesom elverne...

@Rasmus:

Umiddelbart husker jeg heller ikke noget om nogen begrænsning af forbandelsen. Man får at vide i bogen at de skal kæmpe mod Sauron for at få deres frihed - det er det eneste...
Ringenes Herre - Kongen vender tilbage