Ublodig og underholdende

5.0
Nu er det jo i skrivende stund et par dage siden Jackie Brown var både i biografen, og ligeledes også et par dage siden den kom på DVD, men det forhindrer mig nu ikke i at skrive et par ord om den.

Tarantino der jo i alle sine film har vist sig genial, og tog verden med storm med den sin verdensklasse-film Pulp Fiction, skuffer slet ikke her. Man får lov at følge stewardessen Jackie Brown som skal smugle penge for våbensælgeren Ordell, men på sin vej gennem tolden bliver Jackie snuppet og politiet sætter kløerne i hende. Gennem filmen får man at se om Jackie hjælper politiet, stadig arbejder for Ordell... eller om hun ikke har sin helt egen plan.

Filmen indeholder geniale dialoger der på alle måder er underholdende. Derudover gør Samuel L. Jackson og Robert De Niro det uovertruffent, og Pam Grier er efter min opfattelse yderst velvalgt hvis man sammenligner hendes person og attitude med den i bogen "Rum Punch" beskrevne person.

Derudover får man leveret en genial afslutning på filmen, hvor man får lov at se afslutningen på filmen fra flere personers side. Man befinder sig altså tidsmæssigt det samme sted, men set fra forskellige personers situation.

Skulle jeg nævne et par få og små indsigelser, og måske nok grunden til at jeg ikke hopper op i 6 stjerner, så bliver det at der ER dele af filmen der kan fremgå lidt kedelige, og den kommer ikke helt op i klasse med Pulp Fiction som jo er en vanvittig geni-streg. Derudover er der dele fra Rum Punch som jeg personligt gerne ville have set i filmen, men sådan er det jo så ofte når man har læst en bog og så ser en film. Filmen kan jo sjældent få alt med, hvilket måske ikke nødvendigvis er et minus, men i dette tilfælde er jeg af den holdning at visse afsnit fra bogen kunne have været et plus for denne film.

Men en absolut seværdig film, og rigtig god underholdning. 5 sikre stjerner.
Jackie Brown