70erne

1.0
Hvor er det halvfjerdser-filmkritik agtigt at bruge "masserne" som skældsord. Det vidner om meninger der stammer fra bøger, ikke egne hjerner.

Og selvfølgelig har Hitch været en stor figur i filmhistorien. Ingen tvivl om det, men han er også overvurderet. Og forherligelsen af hans geni overstiger langt det han har bidraget med. Det er nærmest givet at, kan man li' film, så kan man li' hans film.

Men nuancerne er mange. Filmhistorien er fyldt med kreative mænd og kvinder der hver har gjort sit.

Og Sandmand... jo, Birds er jo netop et forsøg fra Hitchs side på at lave en film der var mere "kunstnerisk". Han havde slået sit navn fast, tjent en masse penge, fået et godt renome, men han synes selv han manglede at blive taget seriøst. Derfor kastede han sig ud i at lave denne, i mine øjne, meget uharmoniske film. Det er ikke mesteren der arbejder her. Det er en mand der har fået en følelse af at han var utilstrekkelig ved at se på alle de europæere der beundrede ham som rendte rundt og havde det meget sjovere end ham selv. Han ville være en af dem. Ak. Ja, selv Hitch faldt for "græsset er altid grønnere".

Men han har stadig instrueret en af filmhistoriens bedste film: Vertigo.

I øvrigt, hvis i ikke allerede har Criterion Collections Hitch kvintet på DVD, så skynd jer. Den bliver ikke trykt mere.

...
Swimming Pool